Pori tarjosi sekä uusia voittajia että tuttuja tuloslistan kärkinimiä

Kartingin SM-sarjan kolmas osakilpailuviikonloppu kisattiin Pori Circuitilla ja kisaisäntänä toimi uudistunut ja dynaaminen Porin FK-kerho. Porin kisasta tuli tuplavoittajien viikonloppu.

Mini60-luokassa Sankka-viikonloppu

Lauantaina Ella Lähdemaan onnistuneet alkuerät ja hyvä vauhti takasivat tyttökuljettajalle sarjakauden ensimmäisen paalupaikan. Lähdemaan kulku finaalissa olikin hyvää ja ensimmäisten kierrosten aikana johtopaikka oli näpeissä.  Ellan pieni ajovirhe kuitenkin kostautui ja näin viidennestä ruudusta startannut nälkäinen Alexander ”Sankka” Dahlström otti johtopaikan itselleen. Joel Taipale hyödynsi ohitustilanteen ja siirtyi kisan kakkoseksi. Lähdemaa joutui viimein taipumaan myös Otto-Verneri Sakalalle ja Lehtimäelle. Dahlström piti hienosti pintansa ja sinetöi kauden ensimmäisen voittonsa. Palkintopallille ”Sankka” sai rinnalleen Taipaleen ja Sakalan.

Dahlströmille sunnuntai oli täydellinen: aika-ajojen ja erien voittajalle ansaittu paalupaikka. Finaalissa Hugo Rajamets ja Lehtimäki tarjosivat kovan vastuksen Dahlströmille. Kisaa johtanut Rajamets oli jo pienessä johtoasemassa, mutta viimeisellä kierroksella Dahlström teki taitavan ohituksen ja siirtyi johtoon. Myös Lehtimäki pääsi samoissa ovissa ohi Rajametsin. Maalissa Lehtimäelle annettu viiden sekunnin puskuripenalty pudotti kuskin sijalle 4 ja näin sekä Taipale että Kimi Alanko nousivat Dahlströmin seuraksi palkintopallille.

Lehtimäki siirtyi viikonlopun pistesaldollaan SJM-sarjan johtoon.

Vahlberg sarjakärkeen

Lauantaina Daniel Vahlbergin oli OKJ-luokassa päivän nimi. Ylivoimaiseen voittoon lauantain finaalissa ajanut Vahlberg jätti kolmen sekunnin kaulalla taakseen Jaakko Laitisen sekä sarjan pistetilaston kärjessä olevan Luca Johannesdahlin.

Sunnuntaiaamu oli OKJ-luokan kuljettajille teknisten ongelmien sävyttämä, sillä aika-ajot jouduttiin ajamaan kolmeen otteeseen, ennen kuin kisapäivä saatiin kunnolla käyntiin. Vahlbergin hyvä vauhti jatkui myös sunnuntaina, joten voitot molemmista eristä sekä finaalista. Benjamin Sylvestersson onnistui finaalissa loistavasti, noussen toiseksi ja Laitisen tasaisen varma finaaliajo siivitti miehen lopulta kolmanneksi.

Vahlberg nousi voitokkaan viikonlopun ansiosta sarjakärkeen.

Taponen takaisin kotimaan areenalle

Taponen oli päättänyt kuroa OK-sarjajohtaja Eemeli Koiviston piste-eroa umpeen ja lohjalaiselle lauantai olikin voitosta voittoon päivä. Muista pistesijoista käytiin tiukkaa taistelua. Rasmus Joutsimies ja Veeti Rajala olivat hyvässä vauhdissa Taposen takana. Kunnes Koivisto, joka starttasi finaaliin ruudusta 11, saavutti ja ohitti kaksikon. Nälkäisellä ajolla Koivisto taisteli itsensä ruutulipulle toisena ja varmisti hyvät sarjapisteet. Joutsimies ja Rajala joutuivat lopulta taipumaan myös Mikael Vuoriston edestä. Näin Vuoristo ensimmäistä kertaa sarjakauden aikana palkintopallille.

Sunnuntaina alkueräpisteet oikeuttivat vahvaa ajoa tehneen Joutsimiehen paalulle. Paalupaikkamies piti kärkitilan itsellään startissa ja ensimmäiset kierrokset mentiinkin Joutsimiehen komennuksessa. Päivästä tuli Joutsimiehelle kuitenkin murheellinen, sillä loistavasti alkanut finaali päättyi tekniseen vikaan. Taposelle viikonlopun toinen finaalivoitto, kolmen sekunnin erolla Koivistoon. Kakkostilasta käytiin kilvanajo Koiviston ja Salmenaution välillä. Koivistolle viikonlopun toinen kakkostila ja Salmenautiolle kauden paras sijoitus, finaalin kolmas.

Koivisto jatkaa edelleen OK-luokan sarjakärkenä

Tonterin voittokulku jatkuu KZ2-luokassa

Lauantain ensimmäisessä finaalilähdössä kakkospaikalta startannut Arto Ojaranta syöksyi suoraan kärkeen. Markus Kajak oli tiukasti Ojaranta-Tonteri -kaksikon takana, mutta jälleen kerran tekniikkamurheet keskeyttivät Kajakin kisan. Tonteri otti ohjat käsiinsä sekä finaalilähdön voiton. Ojaranta piti kakkossijansa ruutulipulle saakka ja kilpailun nopeimman kierrosajan kellottanut Petteri Ruotsalainen kolmanneksi.

Toisen finaalin lähdössä Ojarannalta jälleen rakettimainen startti ja kilpailun johtoon pienen eron turvin. Tonteri saavutti kierros kierrokselta Ojarantaa ja nopeimpia kierroksia kellottanut Ruotsalainen oli tiukasti kolmantena. Tonteri pääsi kuittaamaan Ojarannasta ohi ja voittoon melko selkeällä erolla. Finaaliin viimeisestä ruudusta startannut Kajak teki loistavaa nousua ja taisteli itsensä lopulta ruutulipulle toisena. Ruotsalainen vei kaksintaisteluvoiton Ojarannasta, noussen toistamiseen Porissa podiumin kolmannelle korokkeelle.

Tonteri vahvisti johtoasemiaan sarjan kärjessä

09.08.2021