Ruuhimäellä ropisi rakeet ja pisteet

Kartingin SM-sarjan toinen osakilpailuviikonloppu ajettiin keskisessä Suomessa, Ruuhimäki Circuitilla. Lievestuoreen radalla nähtiin jälleen kovatasoisia eriä ja kamppailut SM-pisteistä kävivät kiivaina. Kovia kilpailutilanteita, tasaisia taistelupareja, joukkokolari, punaisia lippuja sekä radan yli pyyhkäissyt Riikka-hirmumyrsky viilensi ja hiljensi hetkellisesti radan.

OK-luokassa vaihtelua kärkinimissä

OK-luokan sarjaa johtava Tuukka Taposen Ruuhimäen osakilpailuviikonloppu jäi välistä, sillä Champions of the Future -kilpailu piti lohjalaisen kiireisenä Espanjassa. Taposen poisjäänti antoi muille – etenkin Eemeli Koivistolle - mahdollisuuden kartuttaa pistepottiaan ja siirtyä sarjakärkeen. Lauantai olikin Koivistolle erittäin onnistunut, sillä hämeenkyröläinen kellotti aika-ajoissa kolmanneksi nopeimman ajan, voitti yhden erän ja myös päivän finaalilähdön. Koivistolle mikään ei tullut kuitenkaan ilmaiseksi, sillä niin Ilari Piispanen kuin Henri Sääskilahti tarjosivat todella kovan vastuksen ja pistepottia jaettiin huolella. Lauantain aika-ajon veikin nimiinsä Ilari Piispanen, joka hyvien eräsijoitusten perusteella sai myös kiinnityksen finaalin masteriksi. Koivisto ei kuitenkaan tyytynyt soittamaan kakkosviulua, vaan siirtyi jo ensimmäisellä kierroksella kärkeen ja piti tiukasti johtopaikan itsellään aina ruutulipulle saakka kasvattaen eroa toiseksi ajaneeseen Piispaseen. Maalissa eroa oli jo turvalliset 5,8 sekuntia. Paikallista väriä OK-luokan osakilpailuun toi tällä kaudella Formula 4 -autoihin siirtynyt Jyväskyläläinen Henri Sääskilahti. Kotiradan metkut ja mutkat tunteva kokenut Sääskilahti oli lauantaina ruutulipulla upeasti kolmantena.

Sunnuntai tarjosi taas uusia nimiä tuloslistojen kärkeen. Aleksi Jalava ilmoittautui myös pistetaisteluun ja loistavat eräsuoritukset tarjosivat Jalavalle paalupaikan. Liian ahnas startti kuitenkin kostautui ja kisa keskeytyi. Koivistolle tarjoiltiin kivasti siis johtopaikka ja siihen edellispäivän voittaja tarttui. Tekniset murheet koituivat kuitenkin Koiviston kohtaloksi ja toiveet viikonlopun tuplavoitosta hyytyivät radan varteen. Jyväskylän paikallissankari Sääskilahti otti komennon itselleen ja piti voiton avaimet hallussaan läpi finaalin. Ilari Piispanen otti toistamiseen kakkostilan ja podiumin kolmannelle korokkeelle nousi Niko Perttala.

Koivisto siirtyi viikonlopun jälkeen sarjakärkeen ja myös Koivula Aaron ohitti Taposen.

Laukkasella lennokas lauantai

Lauantai meni täysin Juuso Laukkasen komennuksessa ja hyvän käsikirjoituksen mukaan: voitot jokaisesta lähdöstä ja täydellinen pistepotti. Siinä se, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Laukkasen lisäksi lauatnaina palkintokorokkeelle nousivat Alvar Siimesvaara ja Mark Dubnitski.

Sunnuntai oli taas uusi päivä ja uudet nimet. Lopulta voittotaistelu oli kolmen kuljettajan välistä kauppaa eikä yllätysnimille päivän edetessä ollut sijaa. Benjamin Sylvestersson, Antti Haapalainen ja Mark Dubnitski olivat nimet, mitkä toistuivat erälähtöjen tuloslistojen kärjessä. Tämä oli myös finaalin lähtöjärjestys kärjen osalta. Sylvestersson piti johtoaseman hallussaan reilut 10 kierrosta, kunnes Haapalainen kuittasi kärkipaikan ja kiirehti ruutulipulle ensimmäisenä.  Mahtavan päivätyön tehnyt Mark Dubnitski joutui keskeyttämään finaalissa sijalta kolme renkaan irrotessa ja lentäessä kaaressa metsikköön. Dubnitskin jäädessä radan varteen, nousi Aleksi Peltoniemi kolmanneksi ja pisteiden kimppuun.

Tutut nimet käskyttivät KZ2-luokassa

Jo Vantaalta tutut nimet: Kajak, Tonteri, Ruotsalainen taistelivat myös Ruuhimäellä KZ2-luokan korkeimmista sijoista. Toisin kuin Vantaalla naapurimaan Markus Kajak ei päässyt yllättämään viiden suorallaan, vaan Paavo Tonteri oli päättänyt pistää entistä suuremman vaihteen päälle. Tonteri veikin nimiinsä aika-ajon, Kajakillle kakkosnoteeraus ja Petteri Ruotsalainen aika-ajojen kolmanneksi nopein. Markus Kajak oli kuitenkin molemmissa erissä suomalaisia parempi ja otti taas varman vakuuttavasti voitot. Myös Arto Ojaranta pisti oman lusikkansa soppaan, sekoittaen kolmen kärkeä sekä ottaen yhden kakkostilan erästä.

Lauantaina ajettiin taas tuttuun tyyliin kaksi finaalilähtöä ja Kajakin finaalivoittojen putki näytti saavan jatkoa, sillä virolaiskuski tuli ensimmäisessä finaalissa voittajana ruutulipulle. Voitonjuhlinta oli kuitenkin ennenaikaista, sillä virheellisestä lähdöstä napsahti Kajakille 10 sekunnin aikasakko, mikä pudotti pettyneen miehen tuloslistalla sijalle 9. Petteri Ruotsalaiselle tämä tiesi hyvää ja kauden ensimmäinen voitto. Palkintopallille Ruotsalainen sai rinnalleen Tonterin sekä Ojarannan.

Lauantain viimeinen finaali toi Tonterille kauden ensimmäisen finaalivoiton. Tasaista viikonloppua suorittanut Ruotsalainen piti myös sijoituksensa läpi finaalin ja maalissa mies kakkosena. Ruudusta yhdeksän startannut Markus Kajak taisteli hienosti itsensä kolmospallille. Paavo Tonterille ja Petteri Ruotsalaiselle hyvä kurotus pisteissä ja varmistus siitä, että taistelu mestaruudesta käy kiivaana ja jatkuu kahden viikon päästä Porissa.

Lehtimäki molempien päivien voittaja Mini60-luokassa

MINI60-luokassa osallistujia oli eniten ja 31 kuljettajan voimin vietiin vauhdikasta viikonloppua läpi. Yllätys ei liene se, että Aatola, Lehtimäki, Sakala keikkuivat tänäkin viikonloppuna tulosliuskojen kärjessä. Sebastian Lehtimäkeä voidaan pitää viikonlopun tähtenä, sillä hän korjasi kaikkein kirkkaimmat pokaalit, ollen sekä lauantaina että sunnuntaina korkeimmalla korokkeella.

Lehtimäki kartutti tasaisesti pistesaldoaan läpi lauantain ja varmisti paalupaikan finaalissa. Aatola joutui starttaamaan finaaliin vasta ruudusta 6. Turkulainen junnukuski ei kuitenkaan taipunut, vaan sopivan rohkealla ajolla raivasi tiensä lopulta ruutulipulle kakkosena. Launtain finaalikolmikon täydensi Otto-Verneri Sakala.

Sunnuntaina Lehtimäki jatkoi vahvoja näyttöjä. Aatolalle päivä toi hiukan mollivoittoista säveltä siinä vaiheessa, kun kuljettaja myöhästyi toisen alkuerän lähdöstä. Tämä helpotti Lehtimäen työpäivää huomattavasti. Aatola, joka starttasi finaaliin ruudusta 13, teki taas huikean suorituksen ja ajoi ruutulipulle kolmantena. Erittäin ilahduttavaa oli se, että todellista tyttöenergiaa saatiin myös radalle. Hyvin koko viikonloppuna ajanut virolainen Meryl Peldes nousi palkintopallin toiseksi korkeimmalle korokkeelle.  Aatola edelleen sarjapistetilaston ykkösenä, marginaalisella 4 pisteen erolla Lehtimäkeen.  

 

 

 

19.07.2021