Kartingin MM-seminaari kokosi yhteen kumppaneita ja urheilumarkkinoinnin ammattilaisia Seinäjoelle

Kartingin MM-kilpailun eli Flying Finn Racen oheistapahtumana toiminutta seminaaripäivää vietettiin Seinäjoen OmaSP Stadionilla. Tapahtumassa haluttiin tarjota paikallisille kumppaneille mahdollisuus kuulla urheilumarkkinoinnin ja sponsoroinnin uusimmista tuulista.

Kauhavan Alahärmän PowerParkissa pian järjestettävän kartingin MM-kilpailun alla, tapahtuman kumppaneita kokoontui kymmenittäin Seinäjoen OmaSP Stadionille kuulemaan urheilumarkkinoinnista, sponsoroinnista ja vaikuttamisen mahdollisuuksista. Puhujina toimivat Nesteen markkinointijohtaja Sirpa Tuomi, Red Bullin maajohtaja Petteri Parta, kilpa-autoilija Jyrki Järvilehto sekä Somessa.comin perustaja ja toimitusjohtaja Johanna Tidström.  

Historiallisen tapahtuman alla järjestetty seminaari oli onnistunut ja tarjosi monipuolisen annin ja verkostoitumisen mahdollisuuden kaikille osallistujille kansainvälisen suurtapahtuman alla.  

- Oli ilahduttavaa olla mukana tulevan kartingin suurtapahtuman ennakkoseminaarissa, jakamassa oman konsernimme toimintatapoja urheilumarkkinoinnin saralla. Erityisesti digitalisoitumisen myötä markkinoinnin muutos on ollut merkittävää ja sillä on ollut iso vaikutus myös sponsorointiin. Kuten useasta esityksestä kuulimme, sponsoroinnissa on yhä useammin kyse yhteisten sisältöjen tekemisestä ja kohderyhmien aktivoimisesta sekä heille elämysten luomisesta. Puhutaan usein myös vaikuttajamarkkinoinnista. Lähtökohtana tulisi olla yhteiset arvot ja tavoitteet, niiden pohjalta löytyy yhteinen kieli puhua urheilijan faneille ja seuraajille, jolloin myös sisällöstä tulee aitoa. Kartingin MM-kisapuitteet tulee sportin ohella olemaan mielenkiintoinen ja hedelmällinen kenttä erilaisten kumppanuuksien kannalta, Nesteen markkinointijohtaja, Sirpa Tuomi kertoo.

Onnistunut urheilijapolku ei synny itsestään – tuki ja yhteistyö avainasemassa

- Olemme puhuneet paljon urheilijapolusta ja uskon, että hyvät yhteistyöt, joita urheilija joutuu tekemään, avaa vielä ihan uusia urheiljoita tulevaisuuteen. Erityisesti mieltä lämmittää syksyn kartingin MM-kilpailu, sillä voin taata, että kyseessä on yksi vaikuttavimmista tapahtumista. Taistelu tulee olemaan todella kovaa, ja siellä taistellaan oikeasti mies miestä vastaan. Varmasti yksi parhaimmista kisakokemuksista mitä on, AKK:n hallituksen Pj, Juhani Pakari korostaa. 

Entisen kilpa-autoilija, Jyrki Järvilehto uskoo tulevaisuuteen ja nuoriin. 

- Meillä on paljon sellaisia urheilijoita joita ei vielä tunneta, mutta joskus vielä tunnetaan. Tie on pitkä, mutta luotettava siihen, että tulevaisuus tuo hyviä juttuja, toteaa entinen kilpa-autoilija, Jyrki Järvilehto. 

Kartingin MM-mitalit sekä OK että OKj-luokassa ratkotaan Kauhavan Alahärmässä 6.-8.9. Tapahtuma on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä tulevaisuuden F1-tähtilupaukset koolla kotimaisissa huippupuitteissa PowerParkissa. Yleisölle vapaapääsyinen tapahtuma tarjoaa maailman parhaan kartingin ohella myös viihdyttävää oheisohjelmaa.

19.08.2019