Suomi laajalla ryhmällä kartingin MM-kisoihin - tuleeko jälleen mitali?

Kartingin MM-kilpailut ajetaan tänä viikonloppuna naapurimaassamme Ruotsissa. 20.-23. syyskuuta Kristianstadissa käytäviin kisoihin mitalitaistossa on mukana nippu kovia suomalaisnimiä.

Kerrasta poikki -systeemillä ajettava formaatti on raaka, mutta tiukassa paikassa loistavat esiin nostava kilpailumuoto.

Kaiken kaikkiaan kilpailuihin osallistuu lähes 230 kuljettaja 33 eri maasta. Eniten osallistujia löytyy isäntämaa Ruotsista, mutta Suomellakin on lyödä tulille laaja ja kivikova kuljettajakavalkadi.

Viime vuonna suomalaisleirissä riitti aihetta riemuun, kun Juho Valtanen nappasi OK-luokassa MM-pronssia ja Paavo Tonteri ajoi neljänneksi.

Valtasen mitali oli jatkumoa hienoon, mutta harvinaiseen menestysperimään. Suomen MM-mitali on matkannut historian saatossa viidesti. Edellisen kerran tempussa onnistui Aaro  Vainio, joka ajoi MM-hopeaa 2009. F1-kuljettajaksi myöhemmin kasvanut Heikki  Kovalainen nappasi MM-pronssia 2000, ja samaan temppuun pystyivät myös Risto  Virtanen (1993) ja Kimmo Liimatainen (1995).

Tänä vuonna OK-luokan Suomen mestaruuden napannut Valtanen lähtee hakemaan jatkoa erinomaiselle kaudelle. Lisäksi EM-sarjan vahvat otteet ovat näyttäneet 22-vuotiaan ulvilalaisen olevan kuljettaja, jota kannattaa pitää silmällä.

OK-luokkaan suomalaiskuljettajia on ilmoittautunut kaikkiaan 13 kappaletta. OK Junioreissa sinivalkoisia värejä edustaa kuusi kuljettajaa. Mukana ovat kaikki tämän vuoden SM-sarjan mitalistit: Valtanen, Axel  Saarniala, Luka Nurmi, Samuli Mertsalmi, Matias Salonen ja Tuukka Taponen.

Molempien luokkien mitalistit selviävät sunnuntain finaalilähdöissä. Tarkemmat lisätiedot, kuten aikataulut ja osallistujalistat, löydät täältä.

Kuva: Outi Talikka/AKK

17.09.2018