Luka Nurmelle Karting SM-sarjasta pronssia ja "The Rookie of the Year"

Kartingin SM-sarja huipentui viikonloppuna Kouvolan hienolla radalla. OK-luokassa sarjatilanne ennen viikonloppua oli kutkuttavan tasainen ja pisteitä vielä paljon tarjolla. Sarjaa dominoinut Juho Valtanen oli tosin jo varmistanut itselleen SM-kullan, mutta sijat 2-6 olivat täysin auki.

Viimeisestä kisaviikonlopusta teki erikoisen ja mielenkiintoisen myös se, että mukana oli kuskeja sarjan ulkopuolelta. He eivät osallistuneet sarjaan, eikä heidän viikonlopun sijoituksia huomioitu sarjapisteitä laskettaessa. Lisäksi pistelaskuperiaate on, että 10 ajettavasta finaalista seitsemän lasketaan mukaan. Näin ollen sijoilla spekulointi ennakkoon oli turhaa.

Viikonloppu tarjosi keliä laidasta laitaan, rankkasateesta kauniiseen auringonpaisteeseen. Luka Nurmelle Kouvolan osakilpailu oli kotimaisen karting-uran päätösviikonloppu ja pelissä oli paljon. Muista kisoista poiketen isä – Tino Nurmi – toimi viikonloppuna Lukan mekaanikkona, joten isä/poika-tiimityöskentely joutuikin kunnon koetukselle. Täysin ilman virheitä ei mekaanikko työstään lauantaina suoriutunut. Aika-ajoon tehty rengaspainevirhe kostautui ja teki kuskin ajourakasta hankalan ja haasteellisen.

Sadelähdöt letkan perältä ovat aina riskejä ja nyt ne realisoituivat erissä. Puskuri sisällä ja siitä rangaistukset molempiin eriin. Täten hyvät sijaparannukset valuivat hukkaan. Finaalin lähtöruutu 17.

Finaali onnistui kuitenkin hyvin ja ruutulipulle Luka kaasutti kahdeksantena. Ja kun edellä oli kolme sarjan ulkopuolista kuljettajaa, saatiin finaalista kohtuullisen hyvä pistepotti. SM-hopea kuitenkin karkasi Axel Saarnialalle jo lauantaina. Jäljellä oli enää yksi mitalisija - pronssi.


Sunnuntaihin lähdettiin selkeän tavoitteellisena: sarjan kolmossija. Tilanne oli todella tasainen.

Jonne Ollikainen oli noussut lähes tasapisteisiin ja Robin Sario kolkutteli myös muutaman pisteen päässä. Sunnuntaina vauhti oli hyvää, mutta tällä kertaa sijoitus putosi - varoituksen ja aikasakon myötä - niin, että lähtöpaikka finaaliin oli kahdeksas. Molemmat haastajat olivat muutaman sijan ylempänä.

Finaalin alku oli kovaa taistelua, mutta lopussa kärkiviisikko karkasi, Luka mukana.
Mitään huikeaa taistelua ei nähty: kolme kuljettajaa ajoivat sarjan ulkopuolella ja nyt oli Lukalle tärkeämpää kuitata sarjapisteet kuin tavoitella yksittäisen kisan kärkisijoitusta. Etenkin kun varoitus oli alla. Lukan sijoitus finaalissa neljäs, mutta sarjapisteitä kertyi kakkossijan mukaan.

Sen verran varikkomuurilla oltiin hereillä, että vaikka Sario kuittasi täydet sarjapisteet, tiedettiin, että ne eivät riitä pronssisijaan. Ohjeet muurilta Lukalle olivat selkeät: maltilla maaliin.

Ensimmäinen kausi sarjan kuopuksena tuotti sarjapronssin "vuoden tulokas" -tittelin.

Onnittelut vielä sarjaa dominoineelle Juho Valtaselle. Hienoa, että kokenut kettu ja viime kauden
MM-kolmonen oli vielä näyttämässä esimerkkiä nuorille kuskeille, mitä maailman huipulla vaaditaan. Niin radalla, kuin sen ulkopuolellakin. Onnittelut myös Axel Saarnialalle ansaitusta hopeasta. Huippuluokan kuljettajia oli SM-sarjassa paljon ja taistelu kärkisijoista oli kovaa, kisa toisensa jälkeen.

Viikonloppu päätti Luka Nurmen kahdeksan vuoden karting-uran kotimaassa. Vielä ennen
siirtymistä isompiin autoihin, on edessä vielä kartingin MM-kisat Ruotsissa syyskuun lopulla. Syys-lokakuulle on sovittuna myös testejä niin rallicrossiin, rata-autoilun kuin pikkuformuloiden parissa, joten vauhtia riittää vielä syksylläkin!

Teksti: Luka Nurmen tiedotus

05.09.2018