Aleksi Jalava kartingin Mini60 luokan Suomen juniormestari

Kartingin Suomen juniormestaruus mitalien saajat ratkottiin viime viikonloppuna Kouvolassa. Sarjavoitto oli ratkennut Aleksi Jalavalle Mini60 luokassa jo edellisessä kilpailussa Vammalassa, mutta muut mitalistit eivät olleet vielä selvillä.

Kahtena edellisenä vuonna Rotax sarjan Mirco Max luokan voittanut Jalava ajoi Mini60 luokkaa nyt ensimmäistä kauttaan ja onnistui kovatasoisessa sarjassa hienosti. Kauden aikana hyviä otteitaan esittänyt Jalava ajoi neljännessä osakilpailussa Vammalan sadekisassa selkeisiin voittoihin molemmissa finaaleissa. Tämä tuplavoitto tiesi sitä, että Jalava oli kerännyt pisteitä riittävästi mestaruuden varmistamiseksi, vaikka yksi osakilpailu oli vielä ajamatta.

Jalavan kauden tavoitteena oli tietysti SM mitali, mutta sarjavoitto tuli kuitenkin yllätyksenä. Jalava kävi kauden aikana kovia kamppailuja kisojen voitoista muun muassa Joni  Heikkilän,  Aaron  Koivulan ja Veeti Nenosen kanssa. Nämä kuskit nappasivatkin junioreitten muut SM mitalit; Koivula hopeisen ja Nenonen pronssisen. Heikkilä jäi niukasti neljänneksi.

Jalava ajoi koko kauden tasaisesti kärjen vauhdissa ja keräsi tililleen neljä voittoa ja kolme muuta palkintosijaa, mitkä oikeuttivat sarjavoittoon.

Jäljellä on vielä yksi tärkeä kilpailu. Jalava oli sarjavoiton lisäksi myös TM-merkkisellä moottorilla parhaiten sijoittunut Mini60 luokan kuljettaja, mikä toi Jalavalle kisalipun Italiassa ajettavaan WSK kilpailuun.

Jalava on ajanut ulkomailla aikaisemmin Rotax kilpailuissa, mutta lokakuussa South Gardalla ajettava kilpailu on Jalavalle  ensimmäinen ulkomaankisa Mini60 luokassa. Kilpailuun on odotettavissa jopa 100 kyseisen luokan kuljettajaa, joista alkuerien perusteella finaaliin pääsee 34. Ennestään tuntematon rata ja uusi kalusto tuovat omat haasteensa, mutta Jalava lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa.

Teksti ja kuva: Aleksi Jalavan tiedotus

05.09.2018