Kaapo Joutvuo ajoi Raket-luokan Suomen mestariksi

Ahveniston Autourheilijoiden Kaapo Joutvuo ja Aatu Hakalehto ovat ajaneet mainion kauden kartingin Raket-luokassa. Hattulalainen Joutvuo varmisti viikonvaihteessa Monakon radalla Sastamalassa junioreiden Suomen mestaruuden ja hämeenlinnalaisella Hakalehdolla on mahdollisuudet vielä SM-hopeaan. SM-pisteissä neljäntenä olevan Hakalehdon lopullinen sijoitus ratkeaa syyskuun alussa Kouvolassa ajettavassa kauden päätöskisassa.

Joutvuo, 12, pääsi juhlimaan mestaruuttaan hyvin sujuneen Sastamalan kisan jälkeen. AAU:n kuski voitti molemmat lähdöt ja jätti taakseen muun muassa Monakon radan omat pojat Leevi Vappulan ja Eemeli Koiviston.

- Kauden toinen tuplavoitto osui kyllä mukavaan saumaan. Ajoin lujaa, mutta myös taktisesti fiksut lähdöt, Kaapo kertoo.

Autourheilu on ykkösjuttu Joutvuon suvussa. Isä Kimmo on formula kolmosten vuoden 2009 Suomen mestari. Kaapon isoveli Kosti voitti puolestaan kartingin Raket-luokan mestaruuden kolme vuotta sitten.

- Kaapo on tullut Kostin perässä lähes samoja jalanjälkiä. Molemmat ovat ajaneet kartingia kolmevuotiaasta saakka ja ovat voittaneet mestaruudet samassa luokassa kolmantena kautena, Kimmo Joutvuo muistelee.

Mutta kumpi Joutvuon pojista on sitten lahjakkaampi ratinvääntäjä?

- No sanotaan näin, että Kaapo on oppinut paljon Kostin perässä. Malttia nuoremmalla veljellä on kyllä enemmän. Sitä kumpi on nopeampi, en kuitenkaan lähde veikkailemaan, isä nauraa.

Joutvuon poikien menestysluokassa ajetaan 95-kuutioisilla, noin 10-hevosvoimaisilla moottoreilla. Parhaimmillaan Raketit kulkevat noin sataa.

- Viime vuonna heitin Oulussa voltit täydessä vauhdissa, mutta ei siinä ennättänyt edes pelästyä. Onneksi ei tullut mitään kammoa, ja tänä vuonna ajo pysyi hyvin kasassa. Yksin en kuitenkaan olisi pärjännyt näin hyvin. Kiitos kuuluu muun muassa tiimilleni ja tukijoilleni, joita pitää nyt kiittää, Kaapo sanoo.

Kaapo Joutvuon kotirata on Vihdissä. Myös Kangasalan radalla juniori viihtyy.

- Vihti on myös autoni rungon Ninarin kotirata ja sen takia myös minun mieluisin ratani. SM-sarjaa on ajettu tänä vuonna Sastamalan lisäksi Kangasalla, Töysässä ja Jämsässä. Varmistin mestaruuden viidellä voitolla, yhdellä kakkossijalla ja yhdellä nelossijalla. Myös aika-ajot sujuivat tänä vuonna ihan hyvin. Sain lisäpinnoja kahdesta paalupaikasta, Kaapo Joutvuo lisää. 

Teksti ja kuva: Kaapo Joutvuon tiedotus

15.08.2018