Nuorissa on tulevaisuus - AKK:n uusi nuorisopäällikkö haluaa tuoda tämän ilmi uudella tavalla

Kesäkuun lopussa AKK:n nuorisopäällikkönä aloittanut Rosa Pietikäinen haluaa kehittää ja vahvistaa suomalaisen moottoriurheilun junioritoimintaa entisestään. Tarkoituksena on juurruttaa seuratoimintaan myös pitkälle tulevaisuuteen katsovia toimintatapoja.

Tehtävään valitun Pietikäisen työnkuva on laaja. Nuorisotoiminnan kehittämisen lisäksi hän vastaa myös Flying Finn -hankkeen toteutuksesta ja kehittämisestä. Mukana hän on myös The Girls on Track -kampanjassa.

Seuratoiminnan kehittäminen on Pietikäiselle sydäntä lähellä oleva asia. Nuorten saaminen mukaan moottoriurheilun pariin ja siinä pysyminen ovat suuria asioita, joihin uusi nuorisopäällikkö hakee nyt yhdessä toimintamalleja seurojen kanssa.

- Nuoret ovat tulevaisuus, joten heitä pitää kuunnella. Tämä asia kiinnostaa minua paljon, ja haluan olla kehittämässä tästä jotain suurta ja lajeja hurjasti auttavaa kokonaisuutta, Pietikäinen kertoo.

Vasta hetken virassaan toimineena projekti on Pietikäiseltä vielä alkutekijöissään, mutta joitakin ajatuksia ja asioita on jo ehtinyt tapahtua. Seuroihin on jo otettu yhteyttä, ja pallo on myös annettu niiden käsiin. Parasta olisi, jos kaikki sitoutuisivat toimimaan ja kehittämään asiaa yhdessä.

- Odotan seuroilta avointa yhteistyötä ja muutoshalukkuutta. Esimerkiksi yhteisenä järjestettäviin seurailtoihin toivoisin vankkaa osallistujajoukkoa ja avointa keskustelua. En halua tämän menevän niin, että minä sanelen ylhäältä kaiken, vaan että asioita tapahtuisi yhdessä päättämällä ja tekemällä, Pietikäinen linjaa.

Pietikäisen mukaan häneen saa aina ottaa yhteyttä, jos mieleen juolahtaa joitakin ajatuksia tai kehitysideoita nuorisotoimintaan liittyen.

Yhtenä tärkeimpänä asiana asialistalla on nuorisovastaavien nimeäminen seuroille. Se helpottaisi koordinointia, mutta ilman kyseistä titteliäkin yhteydenpitoa olisi syytä noudattaa edes jonkun seurajäsenen toimesta.

Suomalaisen moottoriurheilun lajikirjo on valtava. Vaikka Pietikäinen kertookin jalkautuvansa kentälle eri lajien pariin, on hänen mahdotonta osallistua läheskään kaikkiin tapahtumiin.

- Siksi peräänkuulutankin yhteistyön ja yhteydenpidon tärkeyttä. Esimerkiksi aiemmin mainitsemani seuraillat ovat erittäin helppo tapa kerätä lukuisat seurat saman pöydän ääreen helposti keskustelemaan kaikille tärkeästä asiasta.

26.07.2018