Aleksi Jalavalla tasaista tekemistä SjM-sarjassa

Kolme kartingjunioreitten SM-osakilpailua on nyt ajettu ja jäljellä on kaksi kisaviikonloppua, Vammalassa ja Kouvolassa.

Mini60 luokassa sarja on tasainen ja kuudessa erillisessä finaalissa on ollut viisi eri voittajaa. Aleksi Jalava kaksi kertaa, Veeti Nenonen, Veeti Rajala, Aaron Koivula ja Joni Heikkilä ovat pystyneet voittoon kerran.

Jalava, joka ajaa Mini60-luokkaa ensimmäistä kauttaan,  on esittänyt tasaista tekemistä. Lentolassa tuplavoitto, Töysässä sijat neljä ja kolme ja viime viikonloppuna Jämsässä kaksi kakkossijaa. Ne takaavat Jalavalle pistetaulukon kärkipaikan tässä vaiheessa kautta.

Lauantaina Jämsän aika-ajo ajettiin sadekelissä. Sadekelillä Aleksin vauhti oli erinomaisesta oikeuttaen paalulle. Vaihtelevassa säässä ajetut alkuerät sujuivat myös Aleksin komennossa.

Sunnuntain finaaleissa kamppailtiin rengasongelmien kanssa ja terävin vauhti jäi puuttumaan. Kakkossijat olivat maksimaalisia suorituksia mihin pystyttiin. 

Heikkilä ja Koivula ovat sarjapisteissä seuraavina. Ajoesitykset ovat olleet hienoja. Myöskään ei sovi unohtaa kovia haastajia Rajalaa, Nico Lembergiä, Antti Haapalaista  ja muita kisakuskeja, jotka tekevät kilpailuista jännittäviä.

Koko kesä on nautittu hellekeleistä, mikä on tuonut omat haasteensa kuskeille ja mekaanikoille. Nähtäväksi jää millaisessa säässä loput finaalit ajetaan, jatkavatko sarjajohtajat vahvoja otteitaan vai saadaanko voittajien joukkoon uusia nimiä.

Teksti ja kuva: Aleksi Jalavan tiedotus

24.07.2018