Luka Nurmi ensimmäiseen SM-osakilpailuvoittoon - vatsatautikaan ei hidastanut!

Luka Nurmen positiivinen ajovire jatkui Lappeenrannan SM-osakilpailuissa.

Jo torstain ja perjantain treenit ounastelivat hyvää, kun vauhti niin kuivalla kuin sateellakin oli ihan kärkitasoa. Lauantai oli hyvä päivä, vaikka toivottua sadetta ei tullutkaan.

Erissä Lukalla oli hyvää ajoa ja hienoja ennakkoluulottomia ohituksia radalla, missä ohittaminen on erittäin vaikeaa. Toisessa erässä saatu aikasakko pudotti Lukan lähtöpaikan harmillisesti yhdeksänneksi. Kuitenkin jälleen rohkealla ajolla hän raivasi tiensä ylöspäin ja saapui viimeiselle kierrokselle kolmantena. Viimeisen kierroksen lopputaistelussa sijoitus putosi kuitenkin kaksi sijaa ja ruutulippua nuorukainen tervehti viidentenä. Lauantaipäivän tekeminen ja ajaminen enteili hyvää sunnuntaille.

Launtai-illalla kaikki näytti kuitenkin kääntyvän, kun vatsatauti iski ja yö meni valvoessa.

Aamun warm-up oli pakko jättää väliin eivätkä lähtökohdat sunnuntaille olleet parhaat mahdolliset.

Vatsataudista kärsivän kilpailijan sisukkuus tuli esiin aika-ajossa. Kauden ehdottomasti paras veto ja eriin Luka sai lähtöpaikan neljä. Molemmissa erissä ruutulipulle hän ajoi kakkosena, joten finaalin lähtösijoituksena oli paalupaikka.

Ja kun kerran kärkeen päästiin, ei siitä luovuttu. Kokenut kehäkettu Juho Valtanen ahdisteli 20 kierrosta ja taistelu ykkössijasta oli tiukkaa. Lukan keskittyminen, virheetön ajosuoritus ja radan miltei olemattomat ohituspaikat pitivät viime kauden MM-pronssimiehen tiukasti takana.

Näin siis Luka Nurmi maaliin ykkösenä ja taskuun ensimmäinen Kartingin SM -osakilpailuvoitto, historian nuorimpana kuljettajana.

Tiukan kilpailun jälkeen makea päätös viikonlopulle.

- Tosi huikeat fiilikset, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa SM-osakilpailua ja Oulua, kommentoi silminnähden tyytyväinen ja onnellinen Luka.

Teksti: Luka Nurmen tiedotus
Kuva: AKK/Outi Talikka

10.07.2018