Valtanen ja Heinonen voittoihin SM-kauden avauspäivänä Porissa

Kartingin SM-sarjan kauden avauspisteet jaettiin lauantaina Porissa.

OK-luokassa ykköseksi ajoi Juho Valtanen (PFKK), jolle päivä oli täydellinen. Luokan hallitseva Suomen mestari piti marssijärjestystä yllä jokaisessa sessiossa ajaen lopulta selkeään voittoon 7,7 sekunnin erolla ennen ennen Nikolas Pirttilahtea (PirKa). Kolmanneksi ajoi Robin Sario.

- Hyvä päivä. Aika-ajoista sain täydet pisteet ja alkuerissä säästelin konetta. Finaalin startissa painelin karkuun ja eron kasvaessa loppu oli kruisailua ja laitteiden säästämistä. Aika kruisaluahan tämä lopulta oli, eikä päivän jäänyt juuri parannettavaa, tyytyväinen voittaja totesi.

OK-Junioreissa voittotaistelusta muodostui puolestaan sitäkin jännittävämpi. Hugo Heinonen ajoi lopulta ruutulipulle ykköseksi vaihdeltuaan päätöskierroksilla tiukasti sijoituksia Atte Salmenaution ja Matias Salosen kanssa.

- Lähtö ei onnistunut ja tipahdin siinä viidenneksi. Tein kuitenkin vahvaa nousua ja pääsin kärkikaksikon kantaan. Oli aikaa jännät paikat päätöskierrosella. Katselin missä kaverit ovat hitaita ja sitten painoin seuraavassa mutkassa ohitse, Heinonen kuvaili voittoisaa suoritustaan.

Porin kisaviikonloppu jatkuu vielä sunnuntaina.

Kuva: AKK/Outi Talikka

26.05.2018